вторник, 19 февраля 2013 г.

Подобова оренда, як її здавати?

Ще кілька років тому при поїздці в інше місто переважна більшість людей зупинялися у готелях. Але останнім часом багато хто надає перевагу приватним квартирам, що здаються подобово. Причому власникам квартир це теж надзвичайно вигідно. Економічна криза стала причиною падіння доходів, отже, потрібно шукати нові способи отримання грошей. Здача квартири в оренду дає можливість заробити не тільки на хліб з маслом, але, якщо правильно підійти до справи, ще й на ковбасу для цього бутерброда. Фактично, приватна квартира може стати своєрідним міні-готелем, а прибуток у вдачливого господаря буває більший, ніж при більш традиційних способах оренди.

Джерело: http://shepel.com.ua

воскресенье, 17 февраля 2013 г.

Які податки на нерухомість у 2013?

У багатьох українців зараз виникає питання:
Як оподатковуватимуть житлову нерухомість в Україні? 2013
У цій статті чітко розказано, що і до чого. Хто за що платить і т.д.
Ось цитата:
Яким чином застосовують пільгу зі сплати податку, якщо у власності платника податку два і більше об'єкти житлової нерухомості? Згідно з пп. 265.4.1. п. 265.4 ст. 265 ПКУ база оподаткування об'єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи-платника податку, зменшується: для квартири — на 120 кв. м; для житлового будинку — на 250 кв. м. Проте, таке зменшення надають один раз за базовий податковий (звітний) період і застосовують до об'єкта житлової нерухомості, в якому фізична особа-платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, що перебуває в його власності. Тобто при визначенні пільги з податку на нерухомість підсумовування площі декількох об'єктів не відбувається. Таким чином, фізична особа, що володіє на праві власності квартирою з житловою площею до 120 кв. м, звільняється від сплати цього податку. Власник квартири, житловою площею, скажімо, 130 кв. м, заплатить податок з 10 кв. м надлишку. А власник двох об'єктів нерухомості, наприклад, житловою площею 40 і 50 кв. м, має заплатити податок з однієї з квартир, тобто щонайменше з 40 кв. м житлової площі. Для юридичних осіб-власників житлової нерухомості такі пільги взагалі не передбачені.

Джерело: http://shepel.com.ua

среда, 13 февраля 2013 г.

Нужно знать законы налогообложения Украины!

Не знание законов не освобождает от ответственности, по этому предлагаю ознакомиться с новой статьей налогового кодекса. Так как скоро каждый украинец должен будет оплатить налог на недвижимость.
Статья 265. Налог на недвижимое имущество, отличное от земельного участки
Если что-то не понятно, на том же сайте в разделе статьи, есть статья "Как будут облагать налогом жилую недвижимость в Украине?" там все популярно разжевали, кто и за что будет платить. На форуме можно обсудить спорные вопросы, приглашаю!

У многих владельцев недвижимости скоро будет вопрос о налогообложении квартир и домов

Налог на недвижимость — такого украинцы до этого не знали. А теперь платить его должны будут физические и юридические лица. Кто именно и в каких случаях, в каком размере? Ответы дает начальник управления налогообложения физических лиц ГНС в области Петр КУЛИК. Каким законодательным актом регламентируется введение налога на недвижимость? Как облагать налогом владельцев квартир и частных домов?
Ответ на вопрос: Как будут облагать налогом жилую недвижимость в Украине? — Тут

понедельник, 11 февраля 2013 г.

Змінилися правила перепланування квартир — 2013

Як що вас цікавить: не змінилися правила перепланування квартир.
Згідно законодавчих змін, що набули чинності з 1 січня 2013 року, знесення стін між кухнею і житловим приміщенням або ванною і туалетом більше не вважається переплануванням.
Раніше любі зміни в квартирі вважалися переплануванням, тепер ні. Цікаво як це вплине на порушення збоку "переплановувачів". Так як така безконтрольність, спричинить масові порушення. А при продажі об'єкту нерухомості від тепер не потрібна перевірка БТІ. Я думаю що тепер почнуть переносити кухні і санвузли в більш зручне місце в квартирі, але що робити сусідам в такому випадку? Через такі перепланування вони стикнуться з шумом, який зазвичай є в кухні і ванній кімнаті (туалеті). Мало приємно перед сном слухати як хтось спускає воду в туалеті, або включив пралку у ванній, а вона над спальнею тепер. Звичайно можна все обезшумити, але ви в це вірете? Що сусіди які почали такий глобальний ремон будуть витрачати кошти на шумоізоляцію? Думаю в 99% вони точно нічого не обезшумлять, і вам доведеться терпіти все це. Саме гірше в цій ситуації, чи можуть тепер сусіди якось законно вплинути на таке перепланування.

Дуже добре, що це виявилася не правда, переплановувати і на далі не можна.

понедельник, 4 февраля 2013 г.

Укрдержреєстр дав роз'яснення

Ось ми і дочекалися. Укрдержреєстр дав роз'яснення, які документи потрібні для переходу права власності. Цікаво наскільки швидко включаться в роботу нотаріуси. Тому що якраз нотаріуси, зовсім не поспішають приступати до переоформленнь нерухомості. Ознайомитись з переліком документів можна по ссилці.
Документи, за якими визначається перехід права власності
Статистика сайта агентства недвижимости Шепель.
Если вам нужно сдать квартиру в аренду. Рекомендую воспользоваться данным предложением. Агентство Шепель работает на рынке недвижимости Львова с 2002 года. Занимаются арендой квартир, домов и другой недвижимости.

пятница, 1 февраля 2013 г.

Интересная сторона медали, разговоры о возвращении полномочий БТИ


Статья 321 Гражданского кодекса гарантирует нерушимость права собственности, а статья 13 Конституции гласит, что государство защищает права всех субъектов права собственности. Однако как государство может это делать, если она даже не знает, кто какие имеет права? Это знают только владельцы старых реестров - БТИ. При этом бюро в лучшем случае являются коммунальными предприятиями, а в некоторых регионах они частные. Значит, именно они, а не государство, отвечающие за сохранность и защиту указанных прав, хотя закон возлагает эти функции именно на государство.


Источник: http://shepel.com.ua

Статья 321 Гражданского кодекса гарантирует нерушимость права собственности, а статья 13 Конституции гласит, что государство защищает права всех субъектов права собственности. Однако как государство может это делать, если она даже не знает, кто какие имеет права? 
Это знают только владельцы старых реестров - БТИ. При этом бюро в лучшем случае являются коммунальными предприятиями, а в некоторых регионах они частные. Значит, именно они, а не государство, отвечающие за сохранность и защиту указанных прав, хотя закон возлагает эти функции именно на государство.

Разговоры о возвращении полномочий БТИ